top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

Çalışanlar için ofise dönmenin amacı; “Ofis politikasından daha önemli bir sebep olmalıdır.”

💡 Microsoft tarafından yayınlanan yeni WTI Pulse Report sonuçlarına göre; şirkete geri dönme beklentilerine ilişkin şirket politikaları tek başına insanları meşgul etmek ve onlara enerji vermek için bir araya getirmeye yeterli değildir. Çoğunluk (çalışanların %73'ü ve işle ilgili karar alıcıların %78’i) işe gitmek için daha iyi bir nedene ihtiyaçları olduğunu söylüyor.


👉Çalışanlar, ofise gitme sebeplerini yöneticiler ve liderlikten çok arkadaşları ve akranları için olduğunu söylüyorlar.


✅Meslektaşlarla veya özgün, açık, dürüst, empatik bir yönetici ile iletişimde olmak, yüz yüze çalışmak için önemli bir motivasyondur.


✅Otantik bir yöneticiye sahip çalışanlar: onlarla bire bir ofise gitmeye daha yatkındır (%82)


✅Çalışanların %84’ü iş arkadaşlarıyla sosyalleşme vaadi ile motive olurken, %85’i ekip bağlarını yeniden inşa ederek motive olmaktadır.


✅Çalışanlar ayrıca doğrudan ekip üyelerinin orada olacağını bilseler (%73) veya iş arkadaşları orada olsaydı (%74) ofise daha sık gideceklerini bildirdiler.


📌Araştırmacılar, ekip bağlarını yeniden inşa etmek ve güçlendirmek için harekete geçmeyen organizasyonların en iyi yeteneği elde etme ve elde tutma konusunda başarısız olma riskiyle karşı karşıya kalabileceği sonucuna varıyor. Teknoloji, insanlar nerede, ne zaman ve nasıl çalışırsa çalışsın bağlantı kurmada kritik bir rol oynuyor. Ve güçlü iletişim, herkesin katılımını ve bilgilendirilmesini sağlamak için çok önemli bir işlev görüyor.


Microsoft tarafından yayınlanan yeni WTI Pulse Report sonuçları, Edelman Data & Intelligence tarafından yürütülen ankete göre - 11 ülkedeki 20.000 kişinin trilyonlarca Microsoft 365 üretkenlik sinyal verileri kullanılarak ve LinkedIn işgücü eğilimleri ve Glint People Science ile birlikte analiz edilerek elde edilmiştir.


10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page