top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

Küresel Yetenek Trendleri 2022 - 2023

🌟25 önemli coğrafyayı ve 15 sektörü temsil eden 13.300 kişinin katıldığı Mercer’ın Küresel Yetenek Trendleri 2022–2023 araştırması çok geniş ve detaylı veriler sunuyor. Bu araştırma raporunu dikkat çeken farklı konu başlıkları ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Ekonomik ters rüzgarlara rağmen, CEO'ların/CFO'ların çoğu kuruluşlarının tekliflerine yönelik talebin artmasını bekliyor.


✨Çoğu, tedarik maliyetlerinde (%57) ve ücret beklentilerinde (%55) bir artış bekliyor, ancak 10 kişiden altısı bu maliyetleri müşterilerine yansıtabileceklerine inanıyor. (bkz. Şekil 2)


Enflasyon ve durgunluk baskılarına ek olarak, dünya çapındaki yöneticiler çevresel risklerin ve siber tehditlerin işlerini nasıl etkileyeceği konusunda da endişe duyuyorlar.

Yöneticilerin %50'si kuruluşlarının mevcut yetenek modelleriyle talebi karşılamakta zorlanacağını tahmin ederken, yeteneklerin çekiciliği ve elde tutulması da yöneticilerin ilk akla gelen konularıdır. (bkz. Şekil 3).


👉İK'nın öncelikleri ile yönetici kaygıları birebir örtüşüyor. Listenin başında yetenek satın alma/inşa etme/ödünç alma stratejilerini daha iyi bilgilendirmek için iş gücü planlamasını geliştirmek yer alıyor.


İnsanlar kendilerini değerli hissettiklerinde ve tatmin olduklarında başarılı olurlar. Pandemi, çoğumuzu temelden sarstı. Stresörlere ve korkulara rağmen, çalışanların %63'ü mevcut rollerinde başarılı olduklarını söylüyor; erkekler %67, kadınlar ise %58.


🚩Katkılarından dolayı değerli hissetmek ve tatmin edici işler yapmak hem erkekler hem de kadınlar için listenin başında geliyor. Bu, sırasıyla aidiyet duygusunun ve işte eğlenmenin daha önemli olduğu Orta Doğu ve Asya dışındaki tüm bölgeler için geçerlidir. 🤔


❗Ayrıca, X Kuşağı ve Baby Boomers'ın aidiyet duygusunun daha önemli olduğunu söylemesi ve Y kuşağının yeni beceriler öğrenme fırsatlarına daha fazla değer vermesi gibi bazı kuşaksal farklılıklar da dikkat çekiyor.


Teşekkürler 🙏

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page