top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

2023 Çalışan Bağlılığı Trendleri Raporu

👉Son birkaç yılda, İK liderleri benzeri görülmemiş şekillerde test edildi. Aniden uzaktan çalışmaya geçişten toplu istifalara kadar çok sayıda zorluğu çözmeye odaklanmak zorunda kaldılar. 2022 "Büyük Uyum" yılı oldu ve bir başka bilinmezlik yılına girerken, yeni zorluklarla karşı karşıyalar.


🌟Reward Getaway tarafından İngiltere’de yapılan bu araştırma, çalışanların ayrılmasını önlemek için altı temel stratejiyi tartışıyor.


#1 Çalışanlara önemli olduklarını hissettirin, çünkü önemliler

Yıllardır araştırmamız, adil ücretin ardından "sahip olunması gereken" en iyi çalışanın umursayan bir yönetici olduğunu göstermiştir. Ve çalışanların büyük çoğunluğu için, liderler tarafından duyulduğunu hissetmek iş yerinde esenlik için önemlidir.


#2 Bağlılığın kalbi olarak çalışan esenliğine odaklanın

Yakın zamana kadar, refah faydaları, yalnızca insan odaklı şirketlerin sunduğu, sahip olması güzel şeylerdi. Çok kısa bir süre içinde, duygusal, fiziksel ve finansal pek çok deneyimin yanı sıra, çalışan esenliği bir İK departmanının insan stratejisinin odak noktası haline geldi.


#3 Çalışanların anlamsızlığa sürüklenmesine izin vermeyin

Kontrol edilmeyen ve tedavi edilmeyen insan sorunlarının etkisi nedir? Kısacası: ayrılma. Çalışanlar neden işe geldiklerini ya da en başta neden işi kabul ettiklerini bile unutuyorlar. Bu kayıtsızlık bir istifanın habercisi olabilirken, aynı zamanda çalışanların sorumluluklarını yerine getirmeyi bıraktıkları sessizce işten ayrılmaya da dönüşebilir.


#4 Tanınma özelliğini gizli bir güç olarak kullanın

"Bunu neden yapıyorum?" İster olağanüstü ister en basitinden günlük iş olsun, yaptıkları iş için tanınmadıklarında ve hatta teşekkür edilmediklerinde, çalışanların işte kaybolmuş hissetmeleri kolaydır. Bu umursanmazlık strese ve kontrol edilmezse tükenmişliğe yol açabilir.


#5 Değişimi özümsemek için çevik kalın

Çalışanları çekme, elde tutma ve işe alma konusundaki acil ihtiyaca rağmen, enflasyondan bütçe kesintilerine ve yetenek rekabetine kadar pek çok faktör uzun vadeli planlamaya engel oluyor.


#6 Artan yaşam maliyetini daha uzun vadeli bir kriz olarak ele alın

Tüm dünyada, tüketici ve ev temel ihtiyaçlarının artan maliyetleri harcanabilir gelirleri daraltıyor ve yaşam standartlarını düşürüyor. Enflasyona ayak uyduramamanın finansal yükü çalışanların fiziksel ve ruhsal esenliği üzerinde etkisini gösteriyor


Reward Getaway'e İK liderlerinin günlük uygulamalarına anında dahil edebilecekleri değerli içgörüler, pratik ipuçları ve kaynaklar için teşekkürler. 🌷

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page