top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

Çalışan Bağlılığının Duygusal Etmenleri

Duygusal bağlantılar önemlidir ve liderlerin çalışanları cezbeden ve onların ilgisini çeken parasal olmayan değer yaratmak için sahip oldukları seçenekleri ortaya çıkarır.


💡Dale Carnegie Training & Associates tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre; bir organizasyonda, başarılı bir çalışan bağlılığı programı, kilit sürücülerin iş gücüyle duygusal olarak bağlantı kurduğunda sağlanabilir. Araştırma sonuçları Mayıs ve Haziran 2022 arasında 20 ülkede 6.500'den fazla tam zamanlı çalışanın verilerini kullanarak elde edilmiştir.


✅Araştırma, bağlı çalışanların kendilerini çoğunlukla umutlu ve kendinden emin hissettiklerini ortaya koydu, öyle ki ankete katılanların yaklaşık %70'i şirketlerinden, yöneticilerinden ve mevcut işlerinden memnun olduklarını bildirdi.


O zaman neden bu kadar çok çalışan kuruluşlarını geride bırakıyor❓


☝️ Çalışma, onların ihtiyaçlarına karşı kayıtsız olarak algıladıkları ve onları işlerine anlamlı bir şekilde dahil etmeyen iş yeri kültürlerini reddettiklerini buldu.


👉 Araştırma, işverenleri, günümüzün güçlendirilmiş çalışanlarının ihtiyaçlarına yanıt veren hem kurumsal hem de duygusal etkenlere odaklanarak iş yerindeki değeri yeniden tanımlamaya teşvik ediyor.


✴️ Aşağıdaki 3 temel etkene odaklanmak, çalışanlarla duygusal bağı sağlamlaştırır


1. Öz Güvenli: Çalışanlar başarıya hazırdır, liderlerinin desteğine sahiptir ve yaptıkları işin kuruluşun genel başarısına katkıda bulunduğunu anlarlar. Araştırma, çalışanların %29'unun üst düzey liderliğe güvendiğini, %26'sının en yakın yöneticisi ile olan ilişkisine değer verdiğini ve %33'ünün organizasyonun amacına ve yönüne inandığını ortaya koydu.


2️. Güvende Hisseden: Çalışanlar, kültürlerinin psikolojik olarak güvende olduğunu, çalışanlar arasındaki çeşitliliğin benimsendiğini ve şirket liderlerinin başarılı olmaları için kök saldığını düşünüyor.


3️. Umutlu: Çalışanlar büyümeye, yeni beceriler geliştirmeye ve organizasyonlarında kişisel ve profesyonel gelişim fırsatlarına sahip olmaya teşvik edilir.


🎯Artık şirketin başarısına katkılarından emin olabilirler. Çalışanlar, kendilerinden daha büyük bir şeyin parçası olduklarını hissederek, dinlenerek ve tanımlanmış rolleri dahilinde sonuçlara ulaşmak için özerklik ve esneklik verilerek şirketlerine bağlı kalırlar.



Teşekkür ederiz 🙏 Dale Carnegie Training & Associates.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page