top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

İşyerinde İşbirliği ve Arkadaşlık

İşbirliği ve iş yeri arkadaşlığı, çalışanların ofise gelmesinin en önemli nedenleridir, ancak yine de performans sergilemek için olumlu bir çalışma ortamına ihtiyaç duyarlar.


💡 Future Forum tarafından 3-21 Ağustos 2022 tarihleri ​​arasında ABD, Avustralya, Fransa, Almanya, Japonya ve Birleşik Krallık’taki 10.766 çalışanın verilerini kullanarak yayınladığı Fall 2022 Future Forum Pulse raporuna göre; üst düzey yönetici olmayanları ofise girmeye motive eden bir numaralı neden işbirliği yapmaktır (%32), bunu yakın ilişki kurmak (%27) izlemektedir.


✅ Yöneticiler de ofis içinde geçirdikleri süre için en büyük motivasyon kaynağı olarak işbirliğine öncelik veriyor, ancak daha düşük oranlarda (%30), ardından "toplantıları düzenleme veya toplantılara katılma" (%25) ve "yönetim ile yüz yüze görüşme"(%20) yakından takip ediyor.


☝️ Yönetici olmayanların ofiste vakit geçirmek istemelerinin en önemli sebeplerinden biri arkadaşlık kurmak (%32) olsa da, bu yöneticiler için sadece (%12) ile sonuncu. Yani yönetici olmayanlar arkadaşlık kurmaya yöneticilerden 2 katından daha fazla önem veriyorlar. Öte yandan yöneticiler, arkadaşlık yerine yüz yüze toplantılara fazla değer veriyorlar.


🎯Yöneticiler sorunu gerçekten çözmek için neler yapabilir:

İnsanların işbirliği yapmasını ve bağlantı kurmasını kolaylaştıran bir “dijital merkeze” yatırım yapmak, fayda sağlayabilir. Araştırma; teknoloji gericileri olarak tanımlanan şirketlerden, teknoloji yenilikçileri olarak tanımlanan şirketlerde çalışanların verimliliğinin 1,5 kat ve çalışan bağlılığının ise 2,2 kat daha fazla olduğunu bildiriyor.


🚩Dijitalde geride kalanların, dijital yenilikçilerde çalışan çalışanlara göre tükenmişlik yaşama olasılığı ise %38 daha fazladır.





12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page