top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

Esneklik...

💡 Aralık ayında Deloitte Insights tarafından "Tech Trends 2023" başlıklı çalışmanın verilerine göre, önümüzdeki 18-24 ay boyunca liderler, aşağıdaki 3 esneklik yaklaşımına dayalı bir strateji kullanarak iş gücünü ve işyerini yeniden tasarlayabilir ve yeni yetenekleri çekebilirler.


1. Esnek Beceriler:

✨ Birçok kuruluş, iş yerine becerilere odaklanan yetenek modellerine yöneliyor, ancak Deloitte araştırmacıları, beceriye dayalı kuruluşların yetenekleri etkin bir şekilde işe yerleştirme olasılığının %100'den fazla ve yüksek performans gösterenleri elde tutma olasılığının %98 daha yüksek olduğunu buldu.


2. Esnek Kaynak Kullanımı:

✨ Deloitte araştırmacıları, dijital olarak olgunlaşmış kuruluşların, becerilere erişimlerini genişletebilecek sağlam bir ekosistem stratejisine sahip olma olasılığının %14 daha yüksek olduğunu buldu (ortalama kuruluşların %40'ına karşılık %54).


✨ Teknoloji yeteneklerinin %78'inin Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık girişimlerinin iş tekliflerini kabul etmede önemli bir faktör olduğunu söylediği bir zamanda, liderler beceriye dayalı bir yaklaşımın eşitliği teşvik etmeyi kolaylaştırabileceğini düşünmelidir.


3. Esnek Kariyer Yolları:

📌 Yanal Hareketler: Geleneksel dikey yolların aksine, kuruluşlar farklı teknolojiler arasında yatay ilerlemeye izin veren kariyer yolları tasarlamalıdır.


👉Çalışanların %74'ü, işlerini dijital ortamda etkili bir şekilde yapabilmek için en az altı ayda bir becerilerini güncellemeleri gerektiğine inanıyor.


📌 Yetenek Pazar Yerleri: Çalışanların kısa vadeli projeler bulabileceği veya yeni ekiplerin şirket içi hareketliliği teşvik edebileceği ve onların amaca yönelik ve anlamlı işleri keşfetmelerine olanak tanıyan dahili bir yetenek pazarı.


🏆Teknik yeteneklilerin yeni bir işe girmesi için 1 numaralı teşvik yapacakları iş türüdür. (katılımcıların %54'ü tarafından seçildi)


Önümüzdeki iki yıl boyunca, teknik yetenek krizi, kâr hanesini etkilemeye devam edebilir. Dönüşüm projelerini korumak ve sürdürmek isteyen kuruluşlar, personel bulmak için strateji odaklı, farklılaştırılmış bir yaklaşıma ihtiyaç duyabilirler.



Teşekkürler 🙏

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page