top of page
  • Yazarın fotoğrafıProbono Danışmanlık

2023'e Yaklaşırken IK Hazırlık Raporu

İK liderlerinin, kuruluşlarını resesyona dayanıklı hale getirmek istiyorlarsa 2023'te 2 kritik eyleme odaklanmaları gerekiyor: DAYANIKLILIK VE ÜRETKENLİK


✨ Achievers tarafından yayınlanan "Achievers Workforce Institute (AWI) İK Hazırlık Raporu" adlı yeni bir araştırmaya göre, tanınma sıklığı ile olumlu iş sonuçları arasında açık bir bağlantı var – Eylül 2022’de yapılan araştırmaya; Avustralya, Kanada, Singapur, İngiltere ve ABD’den yaklaşık 1400 İK lideri katıldı.


✅ İK liderlerinin dörtte üçü (%77) olası bir durgunluktan endişe duyuyor.


✅ Verimliliği artırmak, durgunluğa hazırlanan İK liderlerinin 1 numaralı hedefidir.


🎯 Araştırmacılar, dayanıklılığı ve üretkenliği artırarak resesyona hazırlanmak için 2023'te İK'nın odaklanması gereken 5 eylem alanı buldu:


1. Tanınma; katılım, dayanıklılık ve üretkenlik için kolay ulaşılabilir bir ödüldür.


2. Geribildirim : Veriye dayalı karar verme kültüründe, çalışan geribildirimi İK girişimlerine rehberlik etmek için çok önemli bir araçtır. Bu çalışma, gerçek gücün, ait olmayı üç katına çıkaran ve üretkenliği ve esnekliği iki katından fazla artıran geri bildirim üzerinde harekete geçmekte yattığını gösteriyor.


3. Bağlılık : Şirketlerinin iş yerinde ilişkiler kurma konusunda kendilerini desteklediğini söyleyen kişilerin, yüksek bireysel dayanıklılık bildirme olasılıkları iki katından ve kurumsal düzeyde yüksek dayanıklılık bildirme olasılıkları neredeyse üç kat daha fazladır. Ayrıca işte en üretken benlikleri olduklarını bildirme olasılıkları neredeyse üç kat daha fazladır.


4. Yönetici etkinliği: Doğru yönetici ilham verir. Çalışanları desteklemek ve geliştirmek, kuruluşlar için inanılmaz sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir.


5️. Kültürel uyum; Şirketlerinin güçlü bir kültür uyumuna sahip olduğunu söyleyen İK liderlerinin, yüksek bireysel ve ekip üretkenliğinin yanı sıra yüksek kurumsal dayanıklılık bildirme olasılıkları iki kat daha fazladır.


Teşekkürler #AWI


27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page